Nieuws

KNVTS SCHIP VAN HET JAAR en MAG 2012

MARITIME AWARDS GALA 2012
MARITIME AWARDS GALA 2012

'Op 17 september heeft de beoordelingscommissie drie schepen genomineerd voor de "KNVTS - Schip van het jaar"-prijs. De eerste kandidaat is de Athena, een zelfvarende snijkopzuiger die bij IHC Merwede is gebouwd voor van Oord. De volgende kandidaat is de HMS Holland, een nieuw type schip voor de Koninklijke Marine, ontwikkeld door Damen Schelde Naval Shipping. Tot slot is de Marineco Shaml als derde genomineerd, dit betreft een Damen Fast Crew Supplier 2610 Twin Axe, een catamaran ten behoeve van het vervoer van onderhoudspersoneel van/naar windmolenparken.

De KNVTS heeft in mei 1998 de “KNVTS-Schip van het Jaar”-prijs ingesteld ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een innovatief schip dat in Nederland is ontworpen en daar ook grotendeels is afgebouwd. Een commissie van onafhankelijke deskundigen geeft een beoordeling en bepaalt de winnaar. De prijs is ook dit jaar weer een model van een authentiek fluitschip, een in vroeger eeuwen succesvol zeilende vrachtvaarder. De uiteindelijke winnaar zal bij de prijsuitreiking tijdens het Maritime Awards Gala (MAG) bekend worden gemaakt .

Eerdere prijswinnaars waren onder anderen de Amulet in 2011, VOX MÁXIMA in 2010, de Doña Angela Maria T in 2009 ,de Seven Oceans in 2008, de ms Deo Volente in 2007, de Jacoba Prins in 2006 en de driemastschoener Althena in 2005. Toekenning van de prijs geeft de bouwer en eigenaar van het schip veel extra publiciteit, zoals de respectievelijke bedrijven (VOF Amulet, IHC Dredgers, Damen Shipyards Gorinchem, IHC Merwede, Hartman Marine BV, Maaskant Bruinisse en Royal Huisman Shipyard) kunnen beamen.
 

Individueel het gala bij te wonen? De inschrijving hiervoor is nu gestart en kan tot vrijdag 19 oktober.
Deelnamekosten bedragen €100,- per persoon excl. BTW.

Het aantal deelnemers is beperkt.
Aanmelden, klik hier .

De locatie van het MAG verschilt per jaar. Zo waren het Hulstkampgebouw in Rotterdam, het Congresgebouw in Den Haag, de Doelen in Rotterdam, de Amsterdam Convention Factory en Studio 21 in Hilversum al eerder de thuishaven voor het Maritime Awards Gala.
Op donderdag 8 november 2012 wordt de zevende editie van het Gala gehouden en als locatie is dit jaar gekozen voor de Cruiseterminal in Rotterdam.

Bedrijven kunnen aanwezig zijn bij het MAG 2012 door middel van sponsoring. De kosten voor een hoofdsponsorschap bedragen € 10.000,-, terwijl een sponsortafel € 2.750,- kost.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatoren: MARITIME AWARDS GALA

http://www.schipvanhetjaar.nl/
photo courtesy of IHC Merwede