Nieuws

Nominaties KNVTS Schip van het Jaar 2015 bekend

De jury van de KNVTS Schip van het Jaar-prijs heeft uit elf aanmeldingen een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 18e maal worden uitgereikt tijdens het tiende Maritime Awards Gala bij de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam aan de Nieuwe Maas op 2 november 2015.
 

De genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

KROONBORG

Dit Walk-to-Work schip is gebouwd door Koninklijke Niestern Sander voor Koninklijke  Wagenborg. Met de NAM en Shell UK is een langlopend charter contract afgesloten. Het schip brengt onderhoudspersoneel van en naar onbemande offshore olie- en gasproductieplatformen en biedt een comfortabel verblijf voor haar gasten. Het schip is uitgerust met een Ampelmann zelfstabiliserende loopbrug en een Barge Master met een 5-ton SWL kraan waarmee mensen en goederen veilig overgebracht kunnen worden bij een significante golfhoogte van 2,5 meter.


EQUANIMITY

Het 91,5 meter lange jacht Equanimity is gebouwd door Oceanco. Het schip kan snelheden bereiken van maximaal 19.5 knopen en heeft een stalen romp en aluminium bovenbouw. Het schip voldoet aan de Passenger Yacht Code, terwijl het unieke karakter van een jacht behouden blijft. Het was de uitdrukkelijke wens van de klant dat aan de hoogste eisen met betrekking tot comfort, afwerking en duurzaamheid voldaan werd.


KARINA

Dit Fast Supply Intervention Vessel is ontworpen en gebouwd door Scheepswerf De Hoop. Het schip is ontworpen voor het gecombineerd vervoer van deklading en passagiers naar offshore olievelden. Het schip is ontworpen voor een laag brandstofverbruik, zowel bij maxiumum snelheid als bij kruisvaart door toepassing van een hull-vane. De voortstuwing bestaat uit een hybride diesel-direct/diesel-electrisch systeem.

 

 

J.H. Klok