Nieuws

Terugblik Voorjaarsbijeenkomst in Grou

Waterrijke omgeving in Grou
Waterrijke omgeving in Grou

Afdeling Noord was dit jaar aan de beurt en maakte er een bijzondere happening van: zeilen, inclusief een onderlinge wedstrijd, gevolgd door een borrel en een BBQ.  Zelfs de KNVTS - vlag wapperde duidelijk zichtbaar uit de markante kerktoren van Grou. Er hadden zich 50 personen opgegeven voor dit evenement waaronder een 15-tal studenten. Omstreeks 14.00 uur werden we ontvangen met mooi weer, een gezellig Oostergoo terras en koffie met een speciale Friese lekkernij.

Vervolgens lagen er 12 polyvalken en een motorsloep klaar.  De minder ervaren zeilers werden ondersteund door studenten van de Hogeschool Leeuwarden (studievereniging NES, Navigo ergo Sum).  Na een uurtje de boot uitproberen startte het echte werk; wedstrijdzeilen op het Pikmeer. De instructie werd gegeven op het starteiland er moesten 2 trajecten gezeild worden. Deze twee wedstrijden gaven  uiteraard de nodige en gewenste hilariteit. Jan Muntendam kwam als sterkste zeiler naar voren.

Na de slopende race was een drankje meer dan welkom. Tijdens de daarop volgende prima geregelde barbecue werden de wedstrijdresultaten bekend gemaakt.  Verschillende deelnemers bleven ter plaatse overnachten en verlengde dit evenement tot een  minivakantie.

De deelnemers bedanken de afdeling Noord voor de uitstekende organisatie en begeleiding, met name Tom Oomkes, Janneke Bosch en Tjerk Feenstra.

Meer foto's zien van deze dag ga naar Actueel - Fotoalbums.

J.H. Klok