Nieuws

Voorjaarsevenement 2015

De Halve Maen
De Halve Maen

DOOR GEBREK AAN BELANGSTELLING GEEN DOORGANG VAN DIT VOORJAARSEVENEMENT.

26 juni is het zover!! het voorjaarsevenement van de KNVTS. 

Het bestuur van de Afdeling Amsterdam ontvangt u graag vrijdagmiddag om 13:00 uur in Hoorn, met koffie/thee en appelgebak. Vervolgens zullen we in groepen worden rondgeleid door het Westfries Museum en over De Halve Maen, tot ca. 16:30. Daarna drinken we in het centrum van Hoorn een borrel of iets anders.
Ter afsluiting volgt een gezamenlijk diner in een restaurant in Hoorn, de keuze voor het restaurant is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

De Halve Maen is een replica van de beroemde Halve Maen waarmee Kapitein Henry Hudson in 1609 de later naar hem genoemde rivier opvoer, waar later Nieuw Amsterdam (het huidige New York) werd gesticht

De totale collectie van het Westfries Museum  omvat 30.000 objecten. Met elkaar geven ze een beeld van de cultuurgeschiedenis van de regio West-Friesland. Het accent ligt op de periode tussen 1500 en 1800. De aanloop, bloei en nasleep van De Gouden Eeuw.
U kunt zich tot 21 juni aanmelden via een mail aan: knvts.afd.amsterdam@gmail.com, met als onderwerp "Voorjaarsevenement Hoorn"
U krijgt de details na aanmelding van ons opgestuurd, kosten voor leden: € 10,- niet leden € 20,- Afrekenen kan ter plekke.

 

http://wfm.nl/halve-maen/
J.H. Klok