Nieuws

Winnaar KNVTS Schip van het Jaar 2016

MDV 1
MDV 1

Maandag 31 oktober 2016 is tijdens het Maritime Awards Gala in Studio 21 in Hilversum de winnaar bekend gemaakt van de KNVTS Schip van het Jaar prijs 2016. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vooraanstaande functionarissen uit de maritieme bedrijfstak, heeft het visserijschip MDV 1 "Immanuel" als winnaar uitgeroepen.

Het schip is gebouwd door een samenwerkingsverband van Hoekman Shipbuilding en de Machinefabriek Padmos. Kramer Marine Engineering heeft het casco getekend, dat gebouwd werd door Casco & Sectiebouw Rotterdam (C.S.R), terwijl voor het ontwerp van de voortstuwingsinstallatie werd samengewerkt met Elektro Westhoeve. 
 

Voor de opgestelde considerans zie onder Schip van het Jaar.
 

=========

Reactie van de winnaar:

Namens Hoekman Shipbuilding B.V. en Padmos B.V. willen wij de Jury heel hartelijk danken voor het toekennen van de Schip van het Jaar Prijs 2016.

Dit is de allermooiste erkenning die we ons, en allen die eraan meegewerkt hebben, wensen konden.

Met alle betrokken partijen, werven, stichting MDV, eigenaars, leveranciers en allen die ons met raad en daad hebben bijgestaan, hebben we ons werk bekroond zien worden met de meest prestigieuze prijs die er op scheepsbouw gebied in Nederland te behalen valt.

Mooier hadden we ons niet kunnen wensen, een geweldige opsteker voor ons en de hele visserijsector !!

We zien terug op zeer geslaagde en perfect georganiseerde avond.

=========

photo courtesy of IHC Merwede