Agenda

Lezing: De wereld van zware lading en sleepvaart

woensdag 19 juli 2017 - Amsterdam

Dit jaar voor het 4e opeenvolgende jaar weer de succesvolle zomerbijeenkomsten bij de KNVTS Amsterdam. 

Onderwerp: De wereld van zware lading en sleepvaart

Woensdag 19 juli

Spreker: Ton Bos, zelfstandig ondernemer van Ingenieursbureau HMC

Ton Bos zal zijn ervaringen opgedaan vanaf 1979 de revue laten passeren. Het begint met het avontuur van de eerste generatie zelfvarende zware lading schepen de Super Servants en de met hulpvermogen uitgeruste Ocean Servants. Speciale kenmerken van het ontwerp van deze schepen zal uit de doeken worden gedaan. Daarna volgen de tweede generatie zware lading schepen: de Mighty Servants. Deze vorm is gekopieerd door rederijen waardoor de problemen die destijds met deze scheepsvorm ervaren werd, nog steeds actueel zijn en onderwerp van onderzoek is. 

Zijn werk heeft zich altijd gekenmerkt door veel onderzoek en ontwikkeling. Ervaringen die zich opdeden in het werk werden omgezet in onderzoek en ontwikkeling om de werkbaarheid en veiligheid te verbeteren. Een stelling van de Raad voor Veiligheidsonderzoek dat er een onbalans is tussen economie en veiligheid wordt ten volle onderschreven, aangetoond zal worden waar de gevaren ontstaan in de wereld van zware lading en speciaal transport.  

Een leven lang focussen in deze industrie levert veel ervaring, kennis en ook anekdotes op die Ton Bos graag met de toehoorders zal delen.

===
Ton Bos is afgestudeerd Maritieme techniek en vanaf zijn vierde jaars scriptie betrokken bij zware lading transport, sleepvaart en bergen. De start van zijn carrière in deze fascinerende industrie begon al in 1979 en is nog steeds actief in deze wereld. Zijn afstudeerproject gedaan bij Wijsmuller Transport op het gebied van plannen van zware lading schepen inclusief rekening houden met vaartverlies in zeegang. Een uitdaging omdat het een combinatie was van de vakgebieden hydrodynamica en operationele analyse. Sinds 1986 met zijn eigen ingenieursbureau HMC als zelfstandig ondernemer verder gegaan in dezelfde vakgebieden en nog steeds gefocust op zware lading, slepen, de problematiek het werken met drijvend materieel op zee en de invloeden van zeegangseigenschappen op planning en haalbaarheid. 
===

Deze voordracht zal tussen de 30 á 60 minuten zijn. Daarna is er een gezellige netwerk borrel.

Locatie: Aan boord van de Kapitein Anna (de gerestaureerde Kapitein Kok). www.kapiteinanna.nl NDSM-pier 6  1033 RA  Amsterdam (100 m. lopen op de pier)

Aanvang lezing: 19:15 uur
Aanvang borrel: 19:45 uur

Aanmelden voor de lezing klik hier 

Let op, er is geen gezamenlijke maaltijd vooraf, maar er zijn genoeg gelegenheden op de locatie waar je iets kunt eten voor de lezing.
 

De zomerlezingen zijn in het leven geroepen zodat alle KNVTS leden ook in de zomermaanden contact kunnen houden met de vereniging en de andere leden. Wij hebben gemerkt dat door leden uit het gehele land deze opzet als succes wordt ontvangen, met name door de jongere leden. Wij nodigen dan ook alle leden van alle afdelingen uit om bij deze workshops en luchtige lezingen aan te schuiven. Noteert u ook alvast de andere datum voor de zomerbijeenkomst 16 augustus.

Facebook: Facebook KNVTS Amsterdam 
Twitter: Twitter KNVTS Amsterdam
LinkedIn: LinkedIn KNVTS

 

 

 

 

photo courtesy of IHC Merwede