Agenda

Lezing: Strangers in ballastwater

donderdag 28 september 2017 - Vlaardingen

KNVTS Afdeling Rotterdam

Spreker: Cees de Keijzer, voorzitter van de World Ship Society Rotterdam, scheepvaartpublicist en coauteur van 'Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam'.

 

Op 13 februari 2004 werd door IMO de Ballast Water Management Conventie aanvaard. De BWMC werd op 8 september 2016 van kracht om een jaar later in werking te treden, maar op 7 juli 2017 is besloten de implementatie van BW behandelsystemen 2 jaar uit te stellen.
 

Spreker gaat in op de volgende aspecten:

  • De problematiek van ballastwater en de totstandkoming van het verdrag.
  • Kan ballastwater aan boord van schepen effectief behandeld worden?
  • Kan ballastwater tijdens een zeereis op een veilige manier verwisseld worden?
  • Bestaat de kans dat het probleem verschoven wordt naar de wal, waardoor havens ruimte verslindende HOI’s (havenontvangstinstallaties) met opslagtanks moeten gaan installeren?
  • Wat zijn de gevolgen voor de reders?

 

Cees de Keijzer is ruim vijftig jaar actief in de scheepvaart. Hij begon als officier bij de HAL en voer op Nederlandse, Liberiaanse en Canadese schepen. Daarna werkte hij 26 jaar voor het Havenbedrijf Rotterdam. Voor zijn verdiensten werd hij onderscheiden met de Erasmusspeld. Hij is voorzitter van de World Ship Society Rotterdam, scheepvaartpublicist en coauteur van 'Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam', waarvan binnenkort deel 6 verschijnt.

 

Locatie: Deltahotel, Maasboulevard 15, Vlaardingen

Aanvang lezing: 19.45 uur
Vanaf 17.30 uur: aperitief
Vanaf 18.30 uur: aanvang maaltijd
 

Kosten maaltijd: leden KNVTS € 15, niet-leden € 20. Bankrekening ING-bank IBAN NL58INGB0000325478. Aanmelden voor de maaltijd is verplicht, uiterlijk dinsdag voorafgaand aan de lezing vóór 12 uur, betalingen dienen contant of met een pinpas te worden voldaan. Rekeningen achteraf kunnen niet meer verstuurd worden. Per e-mail: aanmelden@knvts.nl of per post.

Voor alleen de lezing hoeft u zich niet aan te melden.

 

 

 

 

photo courtesy of IHC Merwede