Agenda

Excursie: Simulator Centrum Marititiem Officier

donderdag 14 december 2017 - Vlissingen

KNVTS Afdeling Zeeland

Het nieuwe maritieme simulatorencentrum ten behoeve van de opleiding Maritiem Officier zal worden uitgelegd en gedemonstreerd. In de Simulator Suite is onder meer een scheepsbrug en –machinekamer ingericht. Dankzij deze simulatoren kunnen vaardigheden onder diverse omstandigheden worden geoefend, zodat toekomstige maritiem officieren optimaal worden voorbereid op hun toekomstige werk aan boord van een schip.

Real-life casuïstiek
In het simulatorencentrum kunnen studenten in verschillende rollen geplaatst worden waardoor het inzicht in teamwork en het omgevingsbewustzijn bevorderd worden. Zo kan er bijvoorbeeld een calamiteitentraining worden gesimuleerd en kan middels real-life casuïstiek gewerkt worden aan de ontwikkeling van de benodigde nautische en technische competenties.

Complexere modellen en technieken
Het simulatorencentrum vormt een aanwinst voor de HZ. De studenten kan nu naast de ‘standaardmodellen’ ook complexere modellen en technieken worden aangeboden in een zeer realistische omgeving. Denk hierbij aan technieken als dual-fuel (het gebruik van verschillende brandstoffen waaronder LNG), diesel-electrisch en dynamic positioning (het schip geautomatiseerd in positie houden of brengen met behulp van nauwkeurige plaatsbepalingsapparatuur en meerdere (boeg)schroeven). Op deze manier kunnen studenten nog beter op hun toekomstige carrière worden voorbereid.


De excursie vindt plaats aan de Edisonweg 4 in Vlissingen.
Aanvang: 19.00 uur
Introducees zijn van harte welkom.

 

 

 

 

photo courtesy of IHC Merwede