KNVTS: verbonden door maritieme techniek

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied zet zich enthousiast in voor iedereen met interesse in maritieme techniek. Met lezingen, evenementen en prestigieuze awards stimuleren we innovatie en ontwikkeling in de scheepvaarttechniek. Onze 2000+ leden zijn vakspecialisten en geïnteresseerden uit heel Nederland en internationaal. Houd je je bezig met maritieme techniek? Dan is de KNVTS dé vereniging voor jou.

Agenda

 • Woensdag 4 oktober 2023

  Lecture: Aurelia Green Ship Concept Design & Chemgas

 • donderdag 26 oktober 2023

  Presentatie genomineerden Ship of the Year Award 2023

 • maandag 6 november 2023

  Maritime Awards Gala 2023

 • vrijdag 17 november 2023

  KNVTS Seniorendag

Doe mee, word lid!

Als lid van de KNVTS profiteer je van unieke voordelen. Je hebt toegang tot onze maandelijkse lezingen en georganiseerde excursies en evenementen, waar je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en gezellig kunt bijpraten met andere vakspecialisten. Ook ontvang je maandelijks het SWZ Maritime magazine.

Nog belangrijker: als lid draag je rechtstreeks bij aan innovaties en onderwijs in de maritiem-technische sector. Jouw expertise, ervaring en interesse vergroten onze gezamenlijke kennis. Zo worden onze leden de aanjagers van technische vooruitgang in de scheepvaart.

KNVTS Schip van het Jaar

Jaarlijks reikt de KNVTS haar Schip van het Jaar (Ship of the Year) Award uit, op het Maritime Awards Gala. Deze prestigieuze award gaat naar een in Nederland ontworpen en (grotendeels) afgebouwd schip dat opvalt in technische innovatie. Een nominatie is een prachtig compliment voor de scheepswerf, medewerkers, toeleveranciers en opdrachtgever.

In 2022 ging de award naar Feadship en Royal van Lent voor het superjacht Viva. De prijswinnaar blinkt uit door een energiezuinig hybride aandrijvingssysteem, een opvallende gebogen glasconstructie en het stijlvolle, efficiënte ontwerp en materiaalgebruik.