Actueel

  • Zeer geslaagde lustrumviering 125 Jaar KNVTS

  • Droevig bericht van overlijden

  • Maritieme Professional Doctorate van start

  • KNVTS Schip van het Jaar 2022

Zeer geslaagde lustrumviering 125 Jaar KNVTS

Het lustrum 125 Jaar KNVTS werd op 11 mei gevierd met een Engelstalig symposium getiteld “KNVTS takes soundings”. Na de inloop en de lunch heette Ton Bos, voorzitter van het hoofdbestuur van de KNVTS, de 200 aanwezigen in een sfeervol ingerichte zaal van harte welkom. Keynote-spreker Volker Bertram ging daarna in op “groene en slimme schepen” en scheepvaart. In grote lijnen stelde hij dat de ontwerpen van toekomstige schepen economische trends, wettelijke mogelijkheden en beperkingen en technische mogelijkheden zullen volgen. Dit binnen de overkoepelende trends van CO2-reductie en digitale transformatie.

Theorie en praktijk

Om de thema’s “Duurzaamheid en Digitalisering”, zowel theoretisch als praktisch, verder uit te diepen, volgden de aanwezigen meerdere sessies. Tijdens de sessies werden “alternative fuels, autonomy, windassistance, smart maintenace, electric propulsion, digital twin, sustainable design en big data” behandeld.

Internationaal tintje

Na een korte samenvatting van de dag door Volker Bertram en Herbert Koelman verraste Trevor Blakely de KNVTS met de uitreiking van een certificaat ter ere van 125 jaar KNVTS. Voorzitter Ton Bos bedankte aansluitend iedereen voor de geweldige dag. Een dag die enthousuiast werd geleid door dagvoorzitter Sietske de Geus (TU DELFT).
Daarna werd afgesloten met een gezamenlijke borrel. Op de borrel, met muzikale omlijsting door het “Rotterdams Shantykoor”, werden contacten aangehaald en nieuwe contacten gelegd.
De dag werd ’s avonds afgesloten met een dinerbuffet.
Gezien de positieve reacties kunnen deelnemers, sprekers en organisatie terugkijken op een zeer geslaagde viering (met een internationaal tintje) van de mijlpaal: 125 Jaar KNVTS.
KNVTS, verbonden door maritieme techniek!

Actueel

  • Zeer geslaagde lustrumviering 125 Jaar KNVTS

  • Droevig bericht van overlijden

  • Maritieme Professional Doctorate van start

  • KNVTS Schip van het Jaar 2022