Schip van het Jaar winnaars

  • Ship of the Year 2023

  • KNVTS Schip van het Jaar 2022

  • KNVTS Schip van het Jaar 2021

KNVTS Schip van het Jaar 2022

Tijdens het Maritime Awards Gala op 7 november 2022 in Rotterdam ontvingen Feadship en Royal van Lent de KNVTS Schip van het Jaar Award voor hun superjacht Viva.

Superjacht Viva

De Viva is een milieuvriendelijk 94 meter puur maatwerk Feadship met een geavanceerd hybride aandrijfsysteem. Hierdoor kan de Viva een comfortabele 12 knopen varen op diesel-elektrische stroom. De consistentie van het jacht in alle aspecten leverde het de 2022 Motoryacht of the Year award op tijdens de 2022 BOAT International World Superyacht Awards.

De gigantische glasconstructie is een prominent kenmerk van het exterieurontwerp van Feadship Studio De Voogt en Azure. De romp, geschilderd in een speciale parelwitte kleurstelling, is ontworpen, ontworpen en gebouwd om zo efficiƫnt mogelijk te zijn en het motorvermogen te verminderen.

Uit het juryrapport

Volgens de jury is de Viva een schip dat van A tot Z uitblinkt in perfectie: ‘Opvallend zijn de consequente materiaalkeuzes, het slimme ruimtegebruik en de complexe constructies in staal, aluminium en glas. De gebogen ramen die over de hele lengte van de bovenbouw lopen zijn een technisch hoogstandje. Onder de motorkap worden de unieke prestaties en de samenwerking van ontwerpers, ingenieurs, bouwers en management onderstreept met een efficiĆ«nt, trillingsvrij en stil hybride aandrijfsysteem.’

Actueel

  • Ship of the Year 2023

  • KNVTS Schip van het Jaar 2022

  • KNVTS Schip van het Jaar 2021