KNVTS: verbonden door maritieme techniek

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied zet zich enthousiast in voor iedereen met interesse in maritieme techniek. Met lezingen, evenementen en prestigieuze awards stimuleren we innovatie en ontwikkeling in de scheepvaarttechniek. Onze 2000+ leden zijn vakspecialisten en geïnteresseerden uit heel Nederland en internationaal. Houd je je bezig met maritieme techniek? Dan is de KNVTS dé vereniging voor jou.

Agenda

 • donderdag 25 april 2024

  Lezing: Reduce-reuse-recycle: hoe het staal in scheepsconstructies duurzamer kan worden gemaakt

 • donderdag 30 mei 2024

  Algemene Ledenvergadering KNVTS

 • dinsdag 11 juni 2024

  Lezing: De rol van dual fuel verbrandingstechnologie in het transitieverhaal van de scheepvaart

 • donderdag 27 juni 2024

  TekTalk: Oppervlakte drones in Maritieme Oorlogvoering

Doe mee, word lid!

Als lid van de KNVTS profiteer je van unieke voordelen. Je hebt toegang tot onze maandelijkse lezingen en georganiseerde excursies en evenementen, waar je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en gezellig kunt bijpraten met andere vakspecialisten. Ook ontvang je maandelijks het SWZ Maritime magazine.

Nog belangrijker: als lid draag je rechtstreeks bij aan innovaties en onderwijs in de maritiem-technische sector. Jouw expertise, ervaring en interesse vergroten onze gezamenlijke kennis. Zo worden onze leden de aanjagers van technische vooruitgang in de scheepvaart.

Sponsoren

Kort tekstje, desgewenst met link naar een pagina ‘KNVTS sponsoren’, die ook in hoofdmenu onder KNVTS kan staan.

KNVTS Schip van het Jaar

Jaarlijks reikt de KNVTS haar Schip van het Jaar (Ship of the Year) Award uit, op het Maritime Awards Gala. Deze prestigieuze award gaat naar een in Nederland ontworpen en (grotendeels) afgebouwd schip dat opvalt in technische innovatie. Een nominatie is een prachtig compliment voor de scheepswerf, medewerkers, toeleveranciers en opdrachtgever.

In 2022 ging de award naar Feadship en Royal van Lent voor het superjacht Viva. De prijswinnaar blinkt uit door een energiezuinig hybride aandrijvingssysteem, een opvallende gebogen glasconstructie en het stijlvolle, efficiënte ontwerp en materiaalgebruik.